Activitats FHD

 • 12/01/2015

  La Fundació Història del Disseny i la Col•lecció Alfaro-Hofmann atorguen les segones Beques d’Investigació sobre la Història dels Electrodomèstics

  El jurat format per Oriol Pibernat, Anna Calvera, Bibiana Narotsky, Isabel Campi i Andreu Alfaro, membres del patronat de la Fundació Història del Disseny, un cop examinades les diferents sol·licituds rebudes ha decidit atorgar la beca de 2000 € per a finançar les següents investigacions:
  Gabriele Neri (Itàlia) amb el projecte Cleaning in motion. The vacuum cleaner and its relationship with the human body. (Neteja en moviment. L’aspiradora i la seva relació amb el cos humà.)
  Sorcha O’Brien (Irlanda), amb el projecte The importation and use of the electric vacuum cleaner in Ireland in the 1950s. (La importació i l’ús de l’aspiradora elèctrica a Irlanda en la dècada de 1950

   

  Aquestes beques es van instituir en 2011 amb la finalitat de fomentar la investigació internacional sobre la història dels electrodomèstics, una branca del disseny industrial poc coneguda.
  En aquesta segona convocatòria, la Fundació Història del Disseny i la Col·lecció Alfaro-Hofmann, van proposar el tema de l’estudi de l’aspiradora atenent, sobretot, a l’evolució tècnica i formal d’aquests aparells així com al seu impacte social en l’espai domèstic.
  L’àmbit d’aplicació de les investigacions és la Col·lecció Alfaro-Hofmann, que inclou més de 300 aspiradores de tot el món a més d’una biblioteca i un arxiu documental.
  La convocatòria d’aquestes beques és biennal i estan obertes a titulats en màster d’investigació històrica, estudiants de doctorat i historiadors professionals. Es poden presentar projectes nacionals i internacionals, per part d’investigadors que treballin de forma independent o al servei d’una institució.

  Consulta la nota de premsa: NdP II beca Electrodomèstics CAT

  Consulta aquí les bases de la convocatòria 2014: ASPIRADORES-DOCUMENT-FINAL-CATALÀ1