Activitats FHD

 • 16/03/2015

  Arxiu del dissenyador Jordi Vilanova (1925-1998)


  La Fundació ha rebut l’arxiu del dissenyador Jordi Vilanova que va treballar a Barcelona des dels anys seixanta fins a la seva mort, el 1998. L’arxiu es compon dibuixos originals, plànols i fotografies que documenten els seus projectes de disseny d’interiors i de mobiliari. Vilanova va ser un dels primers dissenyadors moderns de Barcelona. Al seu excel·lent formació de taller va unir el seu coneixement del disseny nòrdic que importava i venia a través del seu emblemàtica botiga del carrer Ganduxer. Amb l’arquitecte Jordi Bonet, el ceramista Jordi Aguadé, el joier Aureli Bisbe i el pintor Joan Vila Grau, va crear el grup La Cantonada que realitzava projectes integrals d’art civil i art sacre. Vilanova va ser un dissenyador molt ben relacionat, que va saber envoltar-se d’una àmplia clientela en l’àmbit domèstic, comercial, pedagògic i religiós. L’arxiu es trobava separat en dues ubicacions diferents i gràcies a l’ajuda d’una filla i de l’empresa Arboretum ha estat possible salvar-lo de la destrucció en un temps relativament ràpid. Ara la investigadora Isabel del Riu es disposa a realitzar una tesi doctoral sobre aquest dissenyador que va ser un dels més influents de Barcelona.
   

  Nota de Premsa Arxiu Vilanova. cat

  © Foto Raimon Bassó