Activitats FHD

 • 21/09/2015

  Simposi Moderns malgrat tot

  Història del disseny a Espanya: teories, mètodes i reptes.
  Primer simposi de la FHD.
  Aquest simposi es proposa reunir les persones que, des de diferents instàncies, treballen en el camp de la història del disseny a Espanya, en qualsevol de les seves especialitats-gràfic, producte, tèxtil, interiors, moda, digital-i vessants professionals-ensenyament, museologia, historiografia i crítica.
  L’objectiu és posar en comú temàtiques, procediments i horitzons historiogràfics a partir dels casos d’investigació que ocupin als participants.

  Ja es poden descarregar els documents amb les comunicacions per escrit del Simposi. Comunicacions

  Els dies 12 i 13 de febrer va tenir lloc al Museu el simposi  Modernos a pesar de todo. Historia del diseño en España: teorías, métodos y retos organitzat per la Fundació Història del Disseny.

  Al simposi hi van assistir 48 historiadors de tot Espanya i s’hi van presentar 25 comunicacions que van tractar sobre història de l’arquitectura i els espais, ensenyament, disseny gràfic, mobiliari i objectes, moda i tèxtil, historiografia, arxius i patrimoni.

  El simposi va ser inaugurat per l’historidor José Enrique Ruiz Domènech que va parlat dels reptes de l’historiador al segle XXI.

  Tot i que a Barcelona ja s’havien fet altres trobades d’historiadors del disseny, aquest ha estat el primer cop que el tema monogràfic a tractar era la història del disseny a Espanya. Les ponències es penjaran a la web de la FHD properament

  Programa definitivo 3 Simposio Modernos a pesar de todo

  Programa resumido