Activitats FHD

 • 26/06/2017

  Disseny i Franquisme II Simposi de la FHD

  PRORROGUEM: RECEPCIÓ DE RESUMS FINS AL 15 DE NOVEMBRE!
  Disseny i franquisme és el tema del II Simposi d’història del disseny organitzat per la FHD.
  Objectius i programa AQUÍ 
  INSCRIPCIONS OBERTES! Formulari d’inscripció
  El simposi tindrà lloc al Museu del Disseny de Barcelona els dies 22 i 23 de febrer de 2018.

  El simposi vol explorar les condicions en les quals evoluciona la cultura material i visual d’Espanya durant el franquisme i de quina manera el disseny s’obre pas en un context ple de contradiccions. Ens trobem davant d’una economia i una societat que transitarà de la precarietat de la postguerra al creixement econòmic; de l’autarquia al “desarrollisme” industrial; d’un context en el qual la cultura es mourà en un marc de llibertats restringides, d’aïllament i també de repressió. Així la modernització es desenvoluparà sota condicions d’excepcionalitat política. El disseny i la tasca dels nous professionals d’aquesta disciplina acompanyaran la comunicació de masses, el turisme i els nous consums i estils de vida, tot cercant alternatives a aquestes realitats socials; tant en el període de creixement com en la crisi de la dècada dels anys setanta.

  Crida a la participació
  Animem els historiadors a presentar comunicacions (de 20 minuts) en les quals s’identifiqui clarament a) el tema i els objectius de la investigació, b) la metodologia i c) els motius d’interès més generals.
  El candidats hauran d’enviar un resum de la seva investigació, de 300 paraules com a màxim, abans del 15 de novembre de 2017. Un cop se’ls accepti se’ls enviaran les normes per a la redacció del text i la presentació.

  Amb la col·laboració de: Museu del Disseny de Barcelona