Home

 • 16/04/2020

  Obituari Carme Vives. Lamentem la pèrdua recent de la dissenyadora Carme Vives

  El 9 d’abril, va morir víctima del Coronavirus, la dissenyadora Carme Vives, una de les homenatjades a l’exposició Dissenyadores gràfiques juntament amb altres 11 professionals de la seva generació que es van obrir camí en el camp de la comunicació gràfica des dels anys seixanta. Carme Vives va cursar estudis de Disseny Gràfic a l’Escola Eina entre 1972 i 1975. A continuació va treballar uns anys en els despatxos de Tere Moral, Josep M. Trias i América Sánchez. El 1986 es va decidir a obrir el seu propi estudi dedicant-se a encàrrecs de disseny editorial, gràfica cultural, identitat gràfica i disseny multimèdia.

  Alguns dels seus projectes més coneguts van ser realitzats per al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el MNAC, el centre d’art Contemporani Tecla Sala i el CCCB entre d’altres.
  El mateix any que va fundar el seu estudi va començar una llarga col·laboració amb l’Escola Eina on era professora de projectes de disseny gràfic i directora del Departament Gràfic.
  Energètica, cordial i comunicativa esperem que la seva abundant obra sigui convenientement conservada, estudiada i reconeguda en el futur ja que ella formava part de la primera generació de dissenyadores que no van haver de recòrrer a l’autodidactisme per a obrirse camí professionalment.