Activitats FHD

 • 16/12/2020

  Josep Pla Narbona (1928-2020)”El disseny és una actitud i una vocació”

  “(…)Si no hi ha vocació no hi ha perfecció”

  Mor el disenyador Josep Pla-Narbona dissenyador gràfic, dibuixant, gravador, escultor i pintor. Pioner del disseny gràfic espanyol.  L’any 2019  va rebre la Creu de Sant Jordi, en reconeixement a la seva trajectòria internacional i per obrir camí a les generacions més joves. L’any 2000 rebia el Laus d’Honor de la ADG-FAD i al 2001, el Premi de Disseny  de la AEPD (Asociación Española de Profesionales del Diseño). Al 2004,  va ser Premio Nacional de Diseño Español. I al 2011, el premi Ilustrad’Or concedit per l’Associació  Professional d’Il·lustradors de Catalunya, juntament amb la Medalla d’Or del Cercle Artístic  de Sant Lluc (2012, Barcelona).

   

   

   

   

   

   

  També va ser el primer president de ADG-FAD (Grafistas-Agrupación  FAD) des d’on va impulsar els prestigiosos premis Laus.

  No us perdeu entrevista de ADG-FAD Veure entrevista

  Extraordinària persona i dibuixant per el què tot allò emocional es la base de l’art i del procés de creació: “la identitat sorgeix de les vivències”.“La pintura ha estat per a mi una salvació psicològica”

  Adéu al amic Josep Pla-Narbona,
  https://ajuntament.barcelona.cat/museudeldisseny/es/noticia/adios-al-amigo-pla-narbona. L’any 2013, Pla-Narbona va donar una gran part de la seva obra gràfica  realizada entre 1947 y 2009: cartells, impresos publicitaris, imatge corporativa, etc. d’aquest projectes sorgeix  una exposició i la publicació: Crits a la paret i poemes visuals Josep Pla-Narbona. Cartells 1947-2004  escrit por Anna Calvera i Pilar Vélez (2017) https://graffica.info/tienda/crits-a-la-paret-i-poemes-visuals-josep-pla-narbona-cartells-1947-2004/

  Els dissenys, dibuixos i gravats de Pla-Narbona han estat exposats a Europa i Amèrica inclosa la primera exposició Bienal Internacional del Cartell a  Varsòvia, la inauguració del Centre Lincoln, i  del Institut Americà d’Arts Gràfiques de Nova York.

  L’any 1972, la seva obra gràfica fou acceptada a la col.lecció del MoMA de Nova York (USA). L’any 1976 va rebre el primer premi del  XVIII Concurs Internacional de Dibuix, Fundació Ynglada-Guillot, Barcelona.http://www.pla-narbona.com/